Jehněčí v kyselém mléku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 kg jehněčí kýta máslo na vymazání podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř zálivka 4 ks vejce 1 l jogurt 3 lžíce hladká mouka na ozdobu petrželka
Postup Jehněčí v kyselém mléku recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí očistíme a nakrájíme na kousky. Ty podle chuti okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Podle chuti můžeme maso okořenit trochou česneku. Maso přeložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme olejem a vývarem.
Pekáč s masem vložíme do předehřáté trouby a dusíme doměkka.
Zatím si připravíme zálivku. Jogurt nebo kyselé ovčí mléko smícháme s moukou, vejci a osolíme. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso zálivkou přelijeme a vše dopečeme.
Upečené jehněčí v kyselém mléku zdobíme sekanou petrželkou.