Jehněčí v kyselém mléku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 kg jehněčí kýta
máslo na vymazání
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
zálivka
4 ks vejce
1 l jogurt
3 lžíce hladká mouka
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí očistíme a nakrájíme na kousky. Ty podle chuti okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Podle chuti můžeme maso okořenit trochou česneku. Maso přeložíme do máslem vymazaného pekáčku a zalijeme olejem a vývarem.

  2. Pekáč s masem vložíme do předehřáté trouby a dusíme doměkka.

  3. Zatím si připravíme zálivku. Jogurt nebo kyselé ovčí mléko smícháme s moukou, vejci a osolíme. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso zálivkou přelijeme a vše dopečeme.

  4. Upečené jehněčí v kyselém mléku zdobíme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!