Jelení guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
4 dl červené víno
2 lžíce hladká mouka
3 lžíce rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
3 lžíce pikantní marmeláda
500 g jelení plec
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a utřený česnek a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.

  3. Hotový jelení guláš stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!