Jelení guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 ks cibule 4 dl červené víno 2 lžíce hladká mouka 3 lžíce rajský protlak 1 lžíce mletá sladká paprika 3 lžíce pikantní marmeláda 500 g jelení plec podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Jelení guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmahneme. K cibuli přidáme maso a pár minut restujeme. Poté maso zasypeme mletou paprikou, osolíme, přidáme marmeládu, kmín, pepř a utřený česnek a mírně podlijeme vodou. Dusíme pod poklicí, dokud se voda nevydusí. Poté zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vínem. Nakonec k masu přidáme rajčatový protlak a dusíme doměkka.
Hotový jelení guláš stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou zhruba 10 minut dojít. Podáváme s houskovým knedlíkem.