Jelení řízky na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks skořice
1 ks cibule
100 g sádlo
2 ks hřebíček
100 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
citronová kůra
100 g kořenová zelenina
100 g uzená slanina
600 g jelení maso
podle chuti
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět jelení řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíčky, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, ochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit.

  4. Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní jelení řízky a vše prohřejeme. Jelení řízky na víně ihned podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!