Jelení řízky na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks skořice 1 ks cibule 100 g sádlo 2 ks hřebíček 100 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka citronová kůra 100 g kořenová zelenina 100 g uzená slanina 600 g jelení maso podle chuti cukr ocet
Postup Jelení řízky na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a naklepeme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Připravené řízky osolíme a zprudka na rozpuštěném sádle opečeme. Na chvíli je vyndáme na talíř, do výpeku dáme slaninu, cibuli a kořenovou zeleninu, chvilku restujeme a pak vrátíme zpět jelení řízky. Přidáme kousek skořice, citronovou kůru, hřebíčky, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, směs v pánvi zaprášíme moukou, osmahneme, ochutíme octem, cukrem, zalijeme vínem a necháme povařit.
Omáčku propasírujeme, vrátíme do ní jelení řízky a vše prohřejeme. Jelení řízky na víně ihned podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.