Jemná bábovka s majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0 l mléko 15 dkg majonéza 15 dkg cukr krupice 1 špetka citronová kůra 30 dkg polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Jemná bábovka s majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Majonézu bez veškerých přísad dáme do misky, zamícháme do ní cukr a nastrouhanou citronovou kůru, pak střídavě přidáváme polohrubou mouku a vlažné mléko. Poslední část mouky smícháme s kypřícím práškem. Těsto na tuto bábovku má být husté asi jako na lívance.
Ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě pečeme bábovku zvolna asi hodinu.
Jemnou bábovku s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.