Jemná bábovka s majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 l mléko
15 dkg majonéza
15 dkg cukr krupice
1 špetka citronová kůra
30 dkg polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Majonézu bez veškerých přísad dáme do misky, zamícháme do ní cukr a nastrouhanou citronovou kůru, pak střídavě přidáváme polohrubou mouku a vlažné mléko. Poslední část mouky smícháme s kypřícím práškem. Těsto na tuto bábovku má být husté asi jako na lívance.

  2. Ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě pečeme bábovku zvolna asi hodinu.

  3. Jemnou bábovku s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!