Jemná chalupářská polévka z ryb a hub recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl máslo 1 kelímek zakysaná smetana citronová šťáva 1 svazek jarní cibulka mletý kmín rybí vývar 400 g sladkovodní ryba 300 g čerstvé houby 2 ks vařený brambor mletý černý pepř čerstvé bylinky 1 špetka sušená šalvěj
Postup Jemná chalupářská polévka z ryb a hub
Postup přípravy receptu
-
Sladkovodní rybu vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a vykostíme. Z rybích odřezků a koření si připravíme klasický rybí vývar. Vykostěné maso nakrájíme na jemné kousky, které osolíme a opepříme. Směs čerstvých hub očistíme, nakrájíme na větší kousky a podusíme na oleji doměkka. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Jarní cibulku s natí očistíme a jemně usekáme
Na oleji s máslem zpěníme cibulku, vmícháme rybí maso, které okmínujeme a ze všech stran orestujeme. Pak k rybě přidáme podušené houby, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do chalupářské polévky vložíme uvařené brambory, vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí, šalvějí a citronovou šťávou
Jemnou chalupářskou z ryb a hub rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s pečivem.