Jemná chalupářská polévka z ryb a hub recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
máslo
1 kelímek zakysaná smetana
citronová šťáva
1 svazek jarní cibulka
mletý kmín
rybí vývar
400 g sladkovodní ryba
300 g čerstvé houby
2 ks vařený brambor
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
1 špetka sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Sladkovodní rybu vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a vykostíme. Z rybích odřezků a koření si připravíme klasický rybí vývar. Vykostěné maso nakrájíme na jemné kousky, které osolíme a opepříme. Směs čerstvých hub očistíme, nakrájíme na větší kousky a podusíme na oleji doměkka. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce a oloupeme. Jarní cibulku s natí očistíme a jemně usekáme

  2. Na oleji s máslem zpěníme cibulku, vmícháme rybí maso, které okmínujeme a ze všech stran orestujeme. Pak k rybě přidáme podušené houby, vše podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do chalupářské polévky vložíme uvařené brambory, vmícháme zakysanou smetanu a podle potřeby dochutíme solí, šalvějí a citronovou šťávou

  3. Jemnou chalupářskou z ryb a hub rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!