Jemné zelňáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 3 ks vejce 1 ks cibule 30 dkg uzené maso 1 sklenice sterilované zelí 0.5 kelímku krémová zakysaná smetana podle potřeby sůl majoránka kmín mletý pepř hladká mouka olej na smažení
Postup Jemné zelňáky recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí pokrájíme, aby nebylo moc dlouhé. Dáme do mísy i s lákem.
Na oleji orestujeme sekanou cibuli a když začne vonět, přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, nebo uzeninu a necháme pustit šťávu. Přidáme k zelí, dále přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, prolisovaný česnek, majoránku a půl kelímku zakysané smetany. Vše dobře promísíme. Pokud se zdá hmota řídká (měla by být asi jako těsto na bramboráky), přidáme hladkou mouku.
Rozpálíme olej, lžící vytvoříme na oleji placky a jemné zelňáky smažíme po obou stranách dozlatova. Čím tenčí placky vytvoříte, tím křehčí zelňáky budou.
Jemné zelňáky servírujeme podle chuti. Jsou dobré samostatně i jako příloha.