Jemný lososový tatarák recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
1 ks šalotka
2 hrstě rukola
olivový olej
2 - 3 lžičky citronová šťáva
1 lžička pomerančová šťáva
1 hrst salát polníček
mletý černý pepř
400 g filet z lososa bez kůže
tmavá rybí omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Filet z lososa bez kůže omyjeme a důkladně osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme na velmi jemné kousíčky. Rukolu a salát polníček promícháme a těsně před servírováním ochutíme citronovou šťávou a zakápneme olejem

  2. Čerstvé rybí maso špičkou nože naškrábeme najemno a vložíme do mísy. Poté přidáme nasekanou šalotku, lžičku olivového oleje, citronovou a pomerančovou šťávu a vše důkladně promícháme. Nakonec tatarák zakapeme tmavou rýbí omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Na talířky rozdělíme ochucený salát s rukolou a polníčkem a něj umístíme bábovičku lososového tataráku. Jemný lososový tatarák podáváme s opečenými toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!