Jemný lososový tatarák recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 1 ks šalotka 2 hrstě rukola olivový olej 2 - 3 lžičky citronová šťáva 1 lžička pomerančová šťáva 1 hrst salát polníček mletý černý pepř 400 g filet z lososa bez kůže tmavá rybí omáčka
Postup Jemný lososový tatarák
Postup přípravy receptu
-
Filet z lososa bez kůže omyjeme a důkladně osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme na velmi jemné kousíčky. Rukolu a salát polníček promícháme a těsně před servírováním ochutíme citronovou šťávou a zakápneme olejem
Čerstvé rybí maso špičkou nože naškrábeme najemno a vložíme do mísy. Poté přidáme nasekanou šalotku, lžičku olivového oleje, citronovou a pomerančovou šťávu a vše důkladně promícháme. Nakonec tatarák zakapeme tmavou rýbí omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme
Na talířky rozdělíme ochucený salát s rukolou a polníčkem a něj umístíme bábovičku lososového tataráku. Jemný lososový tatarák podáváme s opečenými toasty.