Jitrnice na pivě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1/4 ks celer 2 hrnky pivo 1 ks mrkev 1 ks petržel bobkový list 4 ks jitrnice 1 lžíce hladká mouka sojová omáčka celý pepř 2 lžíce strouhaný perník
Postup Jitrnice na pivě
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer a petržel očistíme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky
Pivo přivedeme do varu, přidáme k němu pepř, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Zeleninu asi 5 minut povaříme, potom vmícháme strouhaný perník promíchaný s moukou a znovu povaříme. Omáčku prolisujeme přes síto a na závěr ji dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou (podle chuti)
Jitrnice opečeme na rozehřátém oleji, až budou krásně zlatavé
Opečené jitrnice rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Jitrnice na pivě nejlépe chutnají s čerstvým chlebem
Foto: Shutterstock.com