Pečené jitrnice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
4 ks jitrnice
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou

  2. Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly

  3. Do mísy na chvíli ponoříme jitrnice. Po té je vyjmeme důkladně, ale opatrně je osušíme

  4. Rozehřejeme si pánev na mírnou teplotu. Vlijeme olej a jitrnice do něj vložíme. Jitrnice pomalu smažíme ze všech stran dozlatova

  5. Pečené jitrnice podáváme se smetanovou bramborovou kaší a vařeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!