Jogurtová cuketová pomazánka s lněnými semínky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cuketa
30 ml extra panenský olivový olej
2 lžíce řecký jogurt
podle chuti
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mladou středně velkou cuketu omyjeme, osušíme a nastrouháme nahrubo.

  2. Nastrouhanou cuketu opečeme na olivovém či slunečnicovém oleji. Až cuketa trošku vychladne, rozmixujeme ji pomocí ponorného mixéru dohladka. Přidáme česnek, hustý jogurt, sůl, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a promixujeme. Pomazánku promícháme s lněnými semínky, odložíme na hodinu do chladničky, aby se propojily chutě a upravila konzistence na krém. Pomazánka se potom výborně roztírá.

  3. Jogurtovou cuketovou pomazánku s lněnými semínky servírujeme na čerstvém pečivu nebo na topinkách. Cuketová pomazánka je vhodná jako předkrm s bagetou, také na jednohubky či na plnění různé zeleniny či palačinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!