Jogurtová fazolačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g fazole
1 l vývar z masoxu
sekaná petrželka
mletý pepř
50 g hladká mouka
1 kelímek bílý jogurt
3 lžíce rajský protlak
50 g uzená slanina
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přes noc namočíme. Druhý den fazole uvaříme doměkka.

  2. Drobně nakrájenou slaninu vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Přidáme mouku, mletou červenou papriku a touto zásmažkou zahustíme fazole. Přilijeme vývar podle potřeby. Fazolačku osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a krátce povaříme.

  3. Nakonec do polévky vmícháme bílý jogurt, může být i kysaná smetana. Vmícháme petrželku a již necháme jen prohřát.

  4. Jogurtovou fazolačku podáváme třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!