Jogurtová omáčka s pažitkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
150 g niva
1 kelímek bílý jogurt
2 ks tavený sýr
1 hrst čerstvá pažitka
0.5 kelímku pažitkové pomazánkové máslo
podle potřeby
mléko
olej na smažení
podle chuti
mletý bílý pepř
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nivu nakrájíme na kousky.

  2. V menším hrnci si rozpálíme trochu oleje, cibulku osmahneme. Přidáme jogurt, nivu, tavený sýr i pomazánkové máslo. Za stálého míchání necháme rozpustit.

  3. Pokud je směs příliš hustá, můžeme zředit mlékem. Přidáme hrst pažitky a podle chuti přisolíme a přidáme špetku bílého pepře.

  4. Jogurtovou omáčku podáváme ještě teplou. Vhodná jako příloha k hlavnímu jídlu i jednoduché studené večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!