Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej na smažení těsto 0 špetek sůl 1 ks vejce 4 lžíce cukr moučka 2 kelímky hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek 1 kelímek bílý jogurt 1 kapka rumová esence náplň 1 balíček vanilkový krém
Postup Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní recept
Postup přípravy receptu
-
Šlehačem vyšleháme všechny suroviny. Dávám je v tomto pořadí - jogurt, mouka, kypřící prášek, cukr a vejce. Na odměření mouky použijeme kelímek od jogurtu, který jsme použili. Podle chuti můžeme přidat rumovou esenci. Těsto necháme asi 10 - 15 minut odpočinout, trochu nabude.
Mezitím si ohřejeme v kastrůlku olej. Musí ho být tolik, aby v něm koblihy celé plavaly a mohly se obracet. Záleží na velikosti hrnce, ale určitě je třeba minimálně 2 dl. Do rozehřátého oleje ponoříme polévkovou lžíci a pak jí odkrajujeme z těsta malé koblihy. Ihned je klademe do oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Hotové jogurtové koblihy vyjmeme z oleje, odložíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a necháme vychladnout.
Podle návodu na obalu si mezitím připravím vanilkový krém na dorty, který se dá koupit. Vychladlým krémem koblihy naplníme.
Jogurtové koblihy s vanilkovou náplní podáváme podle chuti.