Jogurtový koktejl s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ml šafrán
10 ml citronová šťáva
10 ml růžová voda
425 ml nízkotučný bílý jogurt
600 ml kostky ledu
30 ml nastrouhané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy nalijeme 200 ml vody, přidáme jogurt, citronovou šťávu, nastrouhané mandle, šafrán a růžovou vodu. (Růžová voda je vedlejší produkt při získávání oleje z růže destilací vodní parou.) Šleháme, například metličkou, do hladké směsi. Dále přidáme dalších 200ml vody a podle chuti osolíme.

  2. Do mísy mixéru nalijeme polovinu jogurtové směsi, kterou jsme si připravili, přidáme polovinu ledových kostek a rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme druhou polovinu jogurtové směsi s zbývající led.

  3. Tento koktejl nalejeme do sklenic a podáváme před hlavním jídlem, nebo k snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!