Jurášův fazolový hrnec recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžičky sůl 4 lžíce máslo 2 ks paprika 2 lžičky majoránka 3 ks cibule 1 špetka tymián 4 ks rajče 1 konzerva rajčatový protlak 1 kostka masox 3 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 2 lžíce hladká mouka 1 špetka chilli koření 1 balíček bílé fazole 1 špetka mletý černý pepř 1 miska kysané zelí 5 kuliček celý černý pepř 4 ks ostravská klobása 1 sklenice zeleninové sterilované lečo
Postup Jurášův fazolový hrnec
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc do studené vody.Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky.To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou
Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout
Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu.Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme
Hotové podáváme s chlebem.