Kaiserky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžíce olej žloutek 150 ml mléko mléko kmín 150 ml voda mák 250 g hladká mouka hrubá sůl 250 g pšeničná chlebová světlá mouka 1 lžička sušené instatní droždí
Postup Kaiserky
Postup přípravy receptu
-
Z přísad ručně vypracujeme těsto. Do domácí pekárny vložíme nejprve tekutiny, sůl a cukr, mouku a droždí nakonec a zapneme program těsto
Po vykynutí vytvoříme kaiserky, rohlíky, klasické housky či bulky a necháme ještě cca 40 minut kynout - podle velikosti
Po druhém vykynutí pomažeme housky žloutkem smíchaným s trochou mléka a posypeme dle chuti solí, kmínem, mákem či semínky
Kaiserky pečeme cca 15 - 25 minut (opět dle velikosti) v rozpálené troubě na 180 °C, dokud nejsou na povrchu zlatavé
Kaiserky podáváme jako jiné běžné pečivo.