Domácí kremeše recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic cukr
1 ks vejce
5 ks vejce
1 l mléko
1 ks bílek
100 g cukr moučka
2 balíčky listové těsto
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce polohrubá mouka
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z listového těsta upečeme dvě stejně velké placky, a to následujícím způsobem. Na plech položíme pečící papír, na kterém těsto tence rozválíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horké, řádně předehřáté troubě dozlatova. Stejným způsobem upečeme i druhou placku. Jednu placku, pokud je ještě vlažná, nakrájíme na čtverce - porce

  2. Odložíme stranou a necháme vychladnout

  3. Příprava náplně na domácí kremeše: Oddělíme žloutky od bílků. Ve čtvrtlitrovém hrnku promícháme pudinkový prášek s oběma cukry a rozředíme mlékem

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh

  5. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutky a za stálého míchání, nejlépe ve vodní lázni, přivedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a přiléváme pudink rozpuštěný v mléce. Jakmile krém zhoustne, odstavíme ho z tepla a ještě do horkého vmícháme ušlehaný sníh. Stále pilně mícháme, až je krém hladký a vlažný

  6. Vychladlý krém naneseme na celý plát listového těsta. Navrch poklademe opatrně druhý rozporcovaný plát listového těsta

  7. Nakonec připravíme bílkovou polevu: Pilně třeme bílek s moučkovým cukrem, až vznikne poleva, kterou moučník přelijeme

  8. Domácí kremeše necháme odležet do druhého dne. Rozporcujeme a podáváme ke kávě nebo čaji

  9. Množství krému je určeno k receptu domácí listové těsto

  10. Jednodušší a pohodlnější je zakoupit listové těsto již hotové. V tom případě budeme potřebovat dva balíčky o váze asi 400g.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!