Domácí králičí paštika recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 ml bílé víno
100 g anglická slanina
čerstvě mletý pepř
500 g králičí hbřet
500 g očištěná králičí játra
200 g plátky anglické slaniny na vyložení formy
3 ml hennessy very special
900 g farmářský kmínový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbety a očištěná králičí játra semeleme najemno na masovém mlýnku. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky cca. 5x5 mm. Dobře promícháme a do směsi přidáme 3 ml Hennesy Very Special, posléze plníme do formy vymazané sádlem a vyložené potravinářskou folií. Folie bude sloužit také jako poklička, proto musí být o cosi větší. Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut

  2. Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici nejlépe do druhého dne. Mezi tím si připravíme kmínový chléb nejlépe od lokální farmářské pekárny, který nakrájíme na plátky a na sucho opečeme

  3. Teprve po vychlazení paštiky pak lžící třeme paštiku na křupavý kmínový chléb. Dozdobíme lístky frissé salátu, lístky baby polníčku a dozdobíme bílým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!