Domácí králičí paštika recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 100 ml bílé víno 100 g anglická slanina čerstvě mletý pepř 500 g králičí hbřet 500 g očištěná králičí játra 200 g plátky anglické slaniny na vyložení formy 3 ml hennessy very special 900 g farmářský kmínový chléb
Postup Domácí králičí paštika
Postup přípravy receptu
-
Králičí hřbety a očištěná králičí játra semeleme najemno na masovém mlýnku. Do umleté směsi přidáme vejce, koření, bílé víno, slaninu nakrájenou na malé kostičky cca. 5x5 mm. Dobře promícháme a do směsi přidáme 3 ml Hennesy Very Special, posléze plníme do formy vymazané sádlem a vyložené potravinářskou folií. Folie bude sloužit také jako poklička, proto musí být o cosi větší. Formu vložíme do nádoby s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 60 minut
Necháme zchladnout, poté dobře vychladíme v lednici nejlépe do druhého dne. Mezi tím si připravíme kmínový chléb nejlépe od lokální farmářské pekárny, který nakrájíme na plátky a na sucho opečeme
Teprve po vychlazení paštiky pak lžící třeme paštiku na křupavý kmínový chléb. Dozdobíme lístky frissé salátu, lístky baby polníčku a dozdobíme bílým pepřem.