Kakaová buchta s tvarohem a ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
3 ks vejce
4 lžíce cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
3 špetky kypřící prášek do pečiva
podle chuti
kakao
ovoce
krém
2 kelímky tvaroh
5-8 lžic cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy přidáme polohrubou mouku, vejce a cukr. Zamícháme a přidáme kakao, olej a prášek do pečiva. Všechny suroviny zamícháme do tekutějšího těsta. Důležité je, aby v těstě nebyly hrudky.

  2. Těsto nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem, nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a buchtu upečeme.

  3. Mezitím si smícháme 2 vaničky tvarohu s cukrem moučka tak, aby ve tvarohu nebyly hrudky. Vychladlou kakaovou buchtu potřeme sladkým tvarohem.

  4. Na tvaroh naskládáme ovoce podle chuti. Já dávám jahody a kiwi. Ovoce můžeme naskládat jakkoliv - střídavě, na 2 vrstvy, nebo třeba do tvaru srdce. Doporučila bych ovoce s výraznou chutí, například jahody, kiwi, mango, třešně, borůvky nebo brusinky. Nehodí se například banány, hrušky nebo jablka.

  5. Kakaovou buchtu s tvarohem a ovocem nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník. Buchtu můžeme ještě ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!