Kakaová piškotová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g solamyl
2-3 lžíce kakao
8 ks žloutek
4 ks bílek
60 g cukr krupice
80 g polohrubá mouka
na ozdobu
0.5 balíčku čokoláda na vaření
višně
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
krém
3 lžíce cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
70 g čokoládové hoblinky
400 g višně nebo třešně
na potření
2 lžíce cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky smícháme s cukrem do krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkového krému. Přisypeme mouku smíchanou se solamylem a kakaem a zlehka promícháme.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 220 °C. Upečený plát překlopíme na utěrku posypanou cukrem a odstraníme papír. Pomocí utěrky plát smotáme a necháme vychladnout.

  3. Ze smetany a cukru vymícháme tuhou šlehačku. Přimícháme vypeckované, rozpůlené višně a hoblinky čokolády. Vychladlou roládu rozmotáme a naplníme krémem. Opatrně roládu svineme a přeneseme na servírovací podnos.

  4. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Víc než polovinou šlehačky potřeme roládu a posypeme ji strouhanou čokoládou. Zbývající šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a roládu ozdobíme hvězdičkami. Do každé šlehačkové hvězdičky posadíme omytou višni, může být i se stopkou.

  5. Hotovou kakaovou piškotovou roládu vložíme do ledničky a necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!