Kakaová piškotová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 g solamyl 2-3 lžíce kakao 8 ks žloutek 4 ks bílek 60 g cukr krupice 80 g polohrubá mouka na ozdobu 0.5 balíčku čokoláda na vaření višně 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání krém 3 lžíce cukr moučka 1 kelímek smetana ke šlehání 70 g čokoládové hoblinky 400 g višně nebo třešně na potření 2 lžíce cukr moučka
Postup Kakaová piškotová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky smícháme s cukrem do krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkového krému. Přisypeme mouku smíchanou se solamylem a kakaem a zlehka promícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut na 220 °C. Upečený plát překlopíme na utěrku posypanou cukrem a odstraníme papír. Pomocí utěrky plát smotáme a necháme vychladnout.
Ze smetany a cukru vymícháme tuhou šlehačku. Přimícháme vypeckované, rozpůlené višně a hoblinky čokolády. Vychladlou roládu rozmotáme a naplníme krémem. Opatrně roládu svineme a přeneseme na servírovací podnos.
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem. Víc než polovinou šlehačky potřeme roládu a posypeme ji strouhanou čokoládou. Zbývající šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a roládu ozdobíme hvězdičkami. Do každé šlehačkové hvězdičky posadíme omytou višni, může být i se stopkou.
Hotovou kakaovou piškotovou roládu vložíme do ledničky a necháme vychladit.