Kakaová šlehačková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
25 g kakao
100 g žloutek
150 g bílek
100 g cukr krupice
na ozdobu
30 g cukr moučka
náplň
250 g smetana ke šlehání 33%

Postup přípravy receptu

  1. Bílky šleháme za postupného přidávání cukru. Po vyšlehání zašleháváme jeden žloutek po druhém. Nakonec do těsta ručně zamícháme kakao.

  2. Těsto roztíráme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

  3. Po upečení vyšleháme šlehačku, pozor na přešlehání. Šlehačku rozetřeme na vychladlý plát a smotáme do rolády.

  4. Kakaovou šlehačkovou roládu pocukrujeme, nakrájíme a servírujeme k šálku kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!