Kakaová šlehačková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 25 g kakao 100 g žloutek 150 g bílek 100 g cukr krupice na ozdobu 30 g cukr moučka náplň 250 g smetana ke šlehání 33%
Postup Kakaová šlehačková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky šleháme za postupného přidávání cukru. Po vyšlehání zašleháváme jeden žloutek po druhém. Nakonec do těsta ručně zamícháme kakao.
Těsto roztíráme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
Po upečení vyšleháme šlehačku, pozor na přešlehání. Šlehačku rozetřeme na vychladlý plát a smotáme do rolády.
Kakaovou šlehačkovou roládu pocukrujeme, nakrájíme a servírujeme k šálku kávy nebo čaje.