Kakaový dort se šlehačkou a banánem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g kakao
kakao
150 - 180 ml mléko
200 g cukr krupice
2 - 3 ks banán
150 ml slunečnicový olej
200 g hladká mouka
2 kelímky smetana ke šlehání
1 lžička jedlá soda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
čerstvá máta
1 - 2 balení ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus. Do mísy nasypeme mouku, kakaový prášek, jedlou sodu, sůl a cukr, dobře promícháme. Našleháme vejce s olejem a mlékem, hmotou zalijeme suchou směs a pečlivým našleháním připravíme těsto

  2. Těsto nalijeme do papírem na pečení vyložené dortové formy. Kakaový korpus pečeme ve středu trouby 1 - 1,5 hodiny, nebo dokud nebude těsto na dotek uprostřed pevné

  3. Korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Poté ho rozkrojíme na 2 - 3 pláty. Pokud by byl vršek kopulovitý, odřízneme jej a vytvoříme tak rovnou plochu

  4. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem. Oloupané banány nakrájíme na kolečka

  5. Spodní plát potřeme vrstvou ušlehané smetany a poklademe banány, přiklopíme dalším plátem a postup opakujeme. Vršek dortu také potřeme smetanou, poklademe banány a zasypeme prosátým kakaem. Kakaový dort se šlehačkou a banánem necháme dobře vychladit

  6. Kakaový dort se šlehačkou a banánem můžeme dozdobit lístky čerstvé máty nebo meduňky, opatrně nakrájet a podávat třeba k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!