Kakaový labužník s mandarinkovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 lžíce kakao
150 ml mléko
1 lžička prášek do pečiva
10 dkg cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
1 dl stolní olej
krém
250 ml smetana
1 balíček ztužovač do šlehačky
1 konzerva mandarinkový kompot
1 balíček pudink Creme Olé

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promíchanou s práškem do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce a kakao spojíme v těsto a vlijeme do formy vyložené pečícím papírem. Z dvojité dávky nám vyjde těsto na velký plech.

  2. Těsto na kakaového labužníka pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

  3. Mezitím si připravíme krém. Smetanu, mandarinkový kompot, pudink a ztužovač šlehačky nejprve smícháme a poté ušleháme.

  4. Mandarinkový krém rozetřeme na vychladlé těsto a máme hotovo.

  5. Kakaového labužníka s mandarinkovým krémem můžeme ještě přelít čokoládovou polevou nebo vyšší korpus rozkrojit a krémem naplnit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!