Kančí hřbet s brusinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 lžíce máslo 1 ks cibule 3 ks jablko 0.5 ks citron 1 dl bílé víno 1 lžička hladká mouka 5 lžiček brusinkový kompot 1 ks kančí hřbet podle potřeby olej podle chuti sůl divoké koření
Postup Kančí hřbet s brusinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme divoké koření a v tomto základu opečeme ze všech stran maso. Mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme doměkka (za občasného podlévání a obracení).
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, překrájíme na půlky, částečně vydlabeme, zakapeme citronem a naplníme scezenými brusinkami. Vložíme na rozehřáté máslo a dáme do trouby péci.
Měkké kančí maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou a vínem. Po provaření přecedíme.
Porce masa přeléváme šťávou a obkládáme jablky plněnými brusinkami.
Kančí hřbet s brusinkami podáváme s vařeným bramborem nebo kroketami.