Kančí kýta s houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 - 30 g slanina
5 stroužků česnek
sůl
kmín
200 g houby
1 ks velká cibule
1 - 2 lžíce hladká mouka
10 kuliček celý pepř
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
0,5 kg kančí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso zbavíme tuku a blan. Protkneme jej slaninou a stroužky napůl nakrájeného česneku. Osolíme a opepříme

  2. Jemně nakrájenou cibuli na sádle dozlatova usmažíme. Vložíme kančí maso a krátce osmažíme po všech stranách, přidáme trochu vody, kečup, celý pepř a vše v troubě dusíme doměkka. Maso podléváme teplou vodou nebo vývarem. Maso můžeme přelévat vypečenou šťávou

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej ven, šťávu vysmažíme na tuk, přidáme hladkou mouku, osmažíme a podlijeme vodou. Necháme přejít varem, omáčku prolisujeme a přidáme na másle podušené houby. Nakrájíme maso na plátky, přidáme jej do hotové omáčky a krátce podusíme

  4. Jako příloha se ke kančí kýtě s houbami nejvíc hodí vařené brambory, ale i s houskovým knedlíkem to má své kouzlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!