Kapr na petrželce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 šálek vývar
100 g máslo
1 ks cibule
4 ks rajče
1 ks citron
1 kg kapr
0.5 lžičky kari
0.5 lžičky muškátový květ
1 lžíce sardelová pasta
1 ks kapří játra
1 sklenka bílé dezertní víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme, ochutíme solí a pepřem. Nasekáme si petrželku. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme. Játra taktéž nakrájíme.

  2. Naporcovaného a ochuceného kapra obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla opečeme po obou stranách kapra, podlijeme vývarem a hodně pokapeme citronovou šťávou.

  3. Na zbytku másla osmažíme dozlatova cibuli, přidáme kari, muškát, rajčata, játra, sardelovou pastu a dezertní víno. Vše promícháme a podusíme.

  4. Porce kapra dáme na talíř a šťávu z kapra přilijeme k omáčce, omáčku procedíme a každou porci omáčkou přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!