Kapr po třeboňsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 ks kapr omáčka sůl 1 ks cibule 150 g žampiony 100 ml bílé víno 1 lžíce hladká mouka 1-2 lžíce citronová šťáva olej na opečení podle chuti sůl mletý pepř na potření 4 lžíce máslo na ozdobu 8 plátků citron 4 snítky kadeřavá petrželka podle potřeby hladká mouka
Postup Kapr po třeboňsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaného kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Potřeme česnekem, osolíme i opepříme a poprášíme moukou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na rozehřátém oleji podkovy opečeme dozlatova společně se žampiony. Kapra vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek poprášíme moukou a přidáme kolečka cibule. Krátce orestujeme, zalijeme vínem a krátce provaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí.
Kapra po třeboňsku na talíři přelijeme omáčkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.