Kapr po třeboňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 ks kapr
omáčka
sůl
1 ks cibule
150 g žampiony
100 ml bílé víno
1 lžíce hladká mouka
1-2 lžíce citronová šťáva
olej na opečení
podle chuti
sůl
mletý pepř
na potření
4 lžíce máslo
na ozdobu
8 plátků citron
4 snítky kadeřavá petrželka
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchaného kapra očistíme a nakrájíme na podkovy. Potřeme česnekem, osolíme i opepříme a poprášíme moukou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Na rozehřátém oleji podkovy opečeme dozlatova společně se žampiony. Kapra vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek poprášíme moukou a přidáme kolečka cibule. Krátce orestujeme, zalijeme vínem a krátce provaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a solí.

  3. Kapra po třeboňsku na talíři přelijeme omáčkou a pokapeme rozpuštěným máslem. Jako přílohu podáváme vařené brambory a zdobíme plátky citronu a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!