Kapr s cuketou na špejli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžička solamyl
2 ks cibule
1 - 2 dl voda
1/2 ks cuketa
1 ks kapr
2 lžíce olivový olej
2 - 3 lžičky provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme filety z kapra. Nařízneme maso podél páteře a kolem hlavy za žaberní kostí, pak odstraníme skelet filetovacím nožem opatrným seříznutím masa od páteře po žebrových kostech

  2. Filety masa nakrájíme na užší proužky. Podle velikosti kapra můžeme i tyto proužky ještě rozdělit na dva díly

  3. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme vnitřní měkké části. Pak ji nakrájíme na menší kousky (podle velikosti rybích kousků)

  4. Větší cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky

  5. Kousky masa s cuketou a cibulí střídavě napichujeme na špejle s hroty. Posypeme kořením, osolíme a potřeme olivovým olejem

  6. Zahřejeme si pánev s nepřilnavým dnem a s poklicí. Na rozehřátý olej (stačí jedna lžíce), kterým jsme pánev vymazali, vkládáme připravené špejle s kaprem, cuketou a cibulí

  7. Nejprve maso z jedné strany opečeme, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Před dokončením přidáme trochu osolené vody se solamylem a necháme prohřát

  8. Kapra s cuketou na špejli podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Pokrm doplňujeme česnekovým dresinkem

  9. Příprava před tepelnou úpravou je časově delší, ale samotné tepelné zpracování je velmi rychlé a časově nenáročné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!