Kapr s holandskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
olej na smažení
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
omáčka
6 lžic vývar
40 g máslo
2 ks žloutek
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme opéci na rozehřáté máslo. Potom mírně podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  2. Zatím si dáme do misky čerstvé žloutky, asi 6 lžic vývaru, špetku soli, pepře a vše šleháme ve vodní lázni do ztuhnutí. Nakonec přidáme máslo a opatrně přikapáváme citronovou šťávu.

  3. Na talířích porce kapra přeléváme holandskou omáčkou a zdobíme sekanou petrželkou a dílky rajčete. Kapra s holandskou omáčkou podáváme s opečenými bramborami nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!