Kapr v jogurtové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg máslo 200 ml voda 1 dl bílé víno 500 ml bílý jogurt 1 kostka bujon 4 porce filé z kapra podle chuti sůl rybí koření na ozdobu nakládané kapary
Postup Kapr v jogurtové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Filety kapra zprudka osmahneme na pánvi na rozpuštěném másle. Osolíme a posypeme rybím kořením podle chuti (originál koupená směs). Připravíme si vývar z kostky Maggi extra silného bujónu. Kapra podlijeme 150 ml vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka.
Mezitím do bílého jogurtu zamícháme víno a jogurtem přelijeme měkkého kapra. Jogurtovou omáčku s kaprem necháme ještě 3 minuty dusit pod pokličkou.
Kapra v jogurtové omáčce podáváme s vařenými brambory nebo bílým pečivem a zdobíme nakládanými kapary.