Kapr vařený s máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks cibule
4 porce kapr
poleva
4 lžíce máslo
podle chuti
tymián
1 list bobkový list
2 kuličky nové koření
citronová šťáva
4 kuličky celý černý pepř
na ozdobu
4 lžíce strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra nasolíme a necháme odležet. Mezitím v hrnci svaříme 1 litr vody s citronovou šťávou, máslem, cibulí a kořením. Vše přibližně 10 minut povaříme.

  2. Potom do vývaru vložíme porce kapra a na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Porce kapra rybí lopatkou opatrně vyjmeme, servírujeme na talíř hřbetem vzhůru, posypeme nastrouhaným křenem a přelijeme rozpuštěným máslem.

  3. Kapra vařeného s máslem podáváme s vařeným bramborem nebo pouze s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!