Kapří filé na pivu s perníkovým drobením recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 ml ocet 1 ks cibule 0 l voda 1 ks bobkový list 4 ks kapří filé podle chuti sůl povidla mletý černý pepř omáčka 2 lžíce máslo 2 lžičky rozinky 60 g mandle 2 lžíce med 80 g perník na strouhání 1 lžíce vlašské ořechy 1 lžíce sušené švestky 125 ml tmavé pivo podle potřeby rybí vývar
Postup Kapří filé na pivu s perníkovým drobením recept
Postup přípravy receptu
-
Do přibližně 3/4 l vody přídáme ocet, bobkový list, sůl, mletý černý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a přivedeme vodu k varu. Vaříme asi 5 minut a vložíme omyté a osušené kapří filé bez kostí. Znovu vaříme 8 - 10 minut, záleží na velikosti kapra, potom filé vyndáme. Kapří filé udržujeme v teple.
Připravíme si omáčku. V pánvi s máslem na mírném plameni orestujeme strouhaný perník. Přidáme nasekané mandle, mleté vlašské ořechy, nakrájené sušené švestky a rozinky. Dále přidáme med a podlijeme rybím vývarem. Přidáme pivo a omáčku povaříme. Omáčka musí mít krémovou konzistenci. Přidáme povidla a dobře promícháme. Nakonec do omáčky vložíme kapří filé, povaříme při velmi nízké teplotě, dokud se rybí filé neprohřeje, potom odstavíme.
Kapří filé na pivu s perníkovým drobením podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.