Kapří filé na pivu s perníkovým drobením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 ml ocet
1 ks cibule
0 l voda
1 ks bobkový list
4 ks kapří filé
podle chuti
sůl
povidla
mletý černý pepř
omáčka
2 lžíce máslo
2 lžičky rozinky
60 g mandle
2 lžíce med
80 g perník na strouhání
1 lžíce vlašské ořechy
1 lžíce sušené švestky
125 ml tmavé pivo
podle potřeby
rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Do přibližně 3/4 l vody přídáme ocet, bobkový list, sůl, mletý černý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a přivedeme vodu k varu. Vaříme asi 5 minut a vložíme omyté a osušené kapří filé bez kostí. Znovu vaříme 8 - 10 minut, záleží na velikosti kapra, potom filé vyndáme. Kapří filé udržujeme v teple.

  2. Připravíme si omáčku. V pánvi s máslem na mírném plameni orestujeme strouhaný perník. Přidáme nasekané mandle, mleté vlašské ořechy, nakrájené sušené švestky a rozinky. Dále přidáme med a podlijeme rybím vývarem. Přidáme pivo a omáčku povaříme. Omáčka musí mít krémovou konzistenci. Přidáme povidla a dobře promícháme. Nakonec do omáčky vložíme kapří filé, povaříme při velmi nízké teplotě, dokud se rybí filé neprohřeje, potom odstavíme.

  3. Kapří filé na pivu s perníkovým drobením podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!