Medové hovězí plátky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce med 1,5 lžíce olivový olej 4 plátky hovězí zadní voda na podlití 1 lžíce tamari čerstvě mletý zelený pepř
Postup Medové hovězí plátky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 4 tenké, ale větší plátky hovězího (plec nebo kýta). Jemně osolíme a opepříme z obou stran. V mističce si promícháme olej s tamari (sójová omáčka) a medem. Touto směsí plátky hovězího potřeme a necháme několik hodin (lépe pak přes noc) uležet
Rozpálíme si nepřilnavou pánev a plátky hovězího zprudka osmahneme. Pak podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Výpek necháme úplně vysmahnout, aby byly medové hovězí plátky pěkně zlatavé a opečené
Medové hovězí plátky můžeme připravit i na grilu. Jako přílohu podáváme hranolky nebo jen chléb a zeleninu. Doplníme studenými omáčkami.