Medové hovězí plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce med
1,5 lžíce olivový olej
4 plátky hovězí zadní
voda na podlití
1 lžíce tamari
čerstvě mletý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 4 tenké, ale větší plátky hovězího (plec nebo kýta). Jemně osolíme a opepříme z obou stran. V mističce si promícháme olej s tamari (sójová omáčka) a medem. Touto směsí plátky hovězího potřeme a necháme několik hodin (lépe pak přes noc) uležet

  2. Rozpálíme si nepřilnavou pánev a plátky hovězího zprudka osmahneme. Pak podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Výpek necháme úplně vysmahnout, aby byly medové hovězí plátky pěkně zlatavé a opečené

  3. Medové hovězí plátky můžeme připravit i na grilu. Jako přílohu podáváme hranolky nebo jen chléb a zeleninu. Doplníme studenými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!