Kapří sekané řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
45 dkg kapří maso bez kůže
podle potřeby
olej
strouhanka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapří maso bez kůže a kostí umeleme společně s cibulí.

  2. Do umletého masa přidáme sůl, pepř, vejce, hladkou mouku a dobře vše promícháme. Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme z kapří směs 5 - 6 řízků. Kapří sekané řízky podle potřeby obalíme ve strouhance.

  3. Připravené kapří řízky smažíme v rozehřátém oleji.

  4. Hotové kapří sekané řízky podáváme s bramborovým salátem nebo šťouchanými brambory a salátem z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!