Kapustová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 1 hlávka kapusta 1 ks klobása 200 ml rýže natural 400 g mleté maso 1 špetka drcený kmín mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř
Postup Kapustová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a nasypeme do ní rýži. Rýži vaříme doměkka asi 30 minut nebo podle návodu na obalu. Uvařenou rýži scedíme.
Cibuli posekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném tuku a přidáme maso. Opečeme do zhnědnutí. Maso osolíme, okořeníme, podlijeme troškou vody, přidáme pokrájený střed kapustové hlávky a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Všechnu vodu necháme vydusit a směs necháme trochu zchladnout.
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy, dáme je na cedník a spaříme vroucí vodou. Tím změknou a budou poddajnější. Necháme je okapat.
Bábovkovou formu vymažeme sádlem a vyložíme kapustovými listy. Do částečně prochladlé masové směsi vmícháme na kousky pokrájenou klobásu, rozmačkaný česnek, rýži a vejce. Touto hmotou naplníme bábovku. Kapustovou bábovku přikryjeme přečnívajícími listy, případně odloženými zbytky a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 30 minut. Pak necháme bábovku ve formě trochu vychladnout.
Kapustovou bábovku opatrně vyklopíme. Čím je bábovka studenější, tím lépe se krájí. Kapustovou bábovku podáváme s přílohou podle chuti. Dobrá je s vařenými bramborami a zeleninovým salátem nebo studená s chlebem.