Kapustová sekaná pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
3 ks vejce
360 g strouhanka
750 g kapusta
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na potření
1 ks bílek
podle potřeby
tuk na vymazání
náplň
4 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Poté ji slijeme a umeleme na masovém mlýnku.

  2. Ke kapustě přidáme syrová vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a olej. Vše na kapustovou sekanou dobře promícháme a podle potřeby přidáváme strouhanku tak, aby nám vznikla hustší a pevnější hmota. Doprostřed sekané zamáčkneme vejce uvařená natvrdo (samozřejmě oloupaná) a povrch sekané zahladíme a potřeme rozšlehaným bílkem.

  3. Kapustovou sekanou pečeni pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut, až hmota zpevní a na povrchu krásně zezlátne.

  4. Kapustovou sekanou pečeni podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!