Kapustové karbanátky s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 lžíce máslo
1 šálek mléko
1 ks cibule
1 ks kapusta
houska
2 lžíce hladká mouka
olej na smažení
150 g uzené maso
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Uvařenou kapustu scedíme, trochu vymačkáme a necháme vychladnout. Spolu s uzeným masem ji pomeleme na masovém strojku. Cibuli očistíme a nasekáme. Housku nastrouháme.

  2. Na másle zpěníme cibuli. Zasypeme moukou, krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem, přičemž dvě lžíce dáme zatím stranou. Svaříme v uvaříme hustou kaši. Tu necháme trochu vychladnout. Do této napůl vychladlé kaše přimícháme žloutky, přidáme mletý pepř, osolíme a vmícháme pomleté maso s kapustou. Vsypeme sekanou petrželovou nať a dobře promícháme.

  3. Na prkénku posypaném nastrouhanou houskou tvarujeme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a obalíme ve strouhané housce. Kapustové karbanátky s uzeným masem smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  4. Kapustové karbanátky s uzeným masem podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Můžeme doplnit čerstvým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!