Kapustové karbanátky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 lžíce máslo 1 šálek mléko 1 ks cibule 1 ks kapusta houska 2 lžíce hladká mouka olej na smažení 150 g uzené maso podle chuti sůl petrželová nať mletý černý pepř
Postup Kapustové karbanátky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kapustu uvaříme v osolené vodě ne zcela doměkka. Uvařenou kapustu scedíme, trochu vymačkáme a necháme vychladnout. Spolu s uzeným masem ji pomeleme na masovém strojku. Cibuli očistíme a nasekáme. Housku nastrouháme.
Na másle zpěníme cibuli. Zasypeme moukou, krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem, přičemž dvě lžíce dáme zatím stranou. Svaříme v uvaříme hustou kaši. Tu necháme trochu vychladnout. Do této napůl vychladlé kaše přimícháme žloutky, přidáme mletý pepř, osolíme a vmícháme pomleté maso s kapustou. Vsypeme sekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
Na prkénku posypaném nastrouhanou houskou tvarujeme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka a obalíme ve strouhané housce. Kapustové karbanátky s uzeným masem smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Kapustové karbanátky s uzeným masem podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Můžeme doplnit čerstvým salátem.