Kapustové placičky s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
0 hlávek kapusta
150 g anglická slanina
podle potřeby
olej
50-70 dkg strouhanka
50-70 dkg polohrubá mouka
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na menší kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kousky.

  2. Kapustu povaříme asi 15 - 20 minut v osolené vodě do změknutí. Mezitím si na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s anglickou slaninou. Není nutné smažit na oleji, protože slanina pustí tuk sama o sobě.

  3. Uvařenou kapustu necháme vychladnout. Do vychladlé a nadrobno nakrájené kapusty přimícháme osmahlou slaninu s cibulí, 1 celé vejce, polohrubou mouku a strouhanku podle potřeby. Těsto by mělo mít tužší konzistenci jako na bramboráky. Dosolíme a dochutíme podle chuti - majoránka, sůl, pepř, čerstvá pažitka nebo kmín.

  4. Rozpálíme sádlo nebo olej na pánvi a v ruce tvoříme placičky, které osmahneme z obou stran dozlatova, stačí zhruba 3 - 5 minut z každé strany.

  5. Kapustové placičky s anglickou slaninou podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem a sypeme nasekanou čerstvou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!