Kapustové řízky s uzeninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 150 g mléko 50 g cibule 80 g sádlo 650 g kapusta 75 g hladká mouka 150 g junior podle chuti 15 g česnek sůl 1 g mletý černý pepř
Postup Kapustové řízky s uzeninou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou kapustu dobře omyjeme, rozkrájíme na čtverečky nebo širší proužky. Kapustu vložíme do osolené vody a necháme přejít varem. Spařenou kapustu scedíme, necháme okapat a vychladnout.
Na polovině dávky sádla osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený salám.
Druhou polovinu sádla rozehřejeme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku - bešamel. Do vychlazeného bešamelu přidáme připravenou kapustu, salám s cibulí, česnek utřený na soli, veku, pepř, podle potřeby přisolíme a vše dobře promícháme.
Z hotové hmoty tvarujeme řízky. Kapustové řízky s uzeninou obalíme v klasickém trojobalu.
Kapustové řízky s uzeninou podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.