Karbanátky ze sušených hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
5 dkg máslo
15 dkg strouhanka
0.2 l mléko
5 dkg cibule
15 dkg sušené houby
2 ks žemle nebo rohlík
podle chuti
česnek
majoránka
kmín
chilli koření
podle potřeby
15 dkg sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle podusíme nadrobno nakrájenou cibulku s kmínem, přidáme houby, které jsme přes noc namočili do mléka.

  2. Navlhčené žemle spolu s houbami umeleme na masovém strojku. Přidáme majoránku, česnek, chilli a strouhanku. Směs dobře propracujeme a tvarujeme bochánky, které necháme asi půl hodiny odpočinout.

  3. Pak po obou stranách karbanátky ze sušených hub smažíme v rozpáleném sádle. Vegetariáni smaží na rostlinném oleji.

  4. Jako přílohu ke karbanátkům ze sušených hub podáváme vařené brambory nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!