Kari karbanátky z červené čočky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 lžička petrželka 2 lžíce pórek 1 ks mrkev 1 lžička kari olivový olej na smažení 4 - 5 lžic jemná strouhanka čerstvě mletý pepř 200 g loupaná červená čočka
Postup Kari karbanátky z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Loupanou červenou čočku uvaříme doměkka, stačí ji vařit tak 10 minut. Uvařenou čočku scedíme
Z pórku použijeme mladou zelenou část, kterou nakrájíme na drobné kousíčky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle
Čočku, mrkev a pórek promícháme v míse. Přidáme vejce, sůl, pepř, kari, prolisované stroužky česneku a lžičku sušené (lépe čerstvé a nasekané) petrželky. Na závěr směs zahustíme jemnou strouhankou a dobře prohněteme
Z karbanátkové hmoty tvoříme rukama menší koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance
Kari karbanátky z červené čočky smažíme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Jsou rychle hotové
Kari karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou přílohou (bramborová kaše, vařené či šťouchané brambory).