Kari karbanátky z červené čočky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 lžička petrželka
2 lžíce pórek
1 ks mrkev
1 lžička kari
olivový olej na smažení
4 - 5 lžic jemná strouhanka
čerstvě mletý pepř
200 g loupaná červená čočka

Postup přípravy receptu

  1. Loupanou červenou čočku uvaříme doměkka, stačí ji vařit tak 10 minut. Uvařenou čočku scedíme

  2. Z pórku použijeme mladou zelenou část, kterou nakrájíme na drobné kousíčky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle

  3. Čočku, mrkev a pórek promícháme v míse. Přidáme vejce, sůl, pepř, kari, prolisované stroužky česneku a lžičku sušené (lépe čerstvé a nasekané) petrželky. Na závěr směs zahustíme jemnou strouhankou a dobře prohněteme

  4. Z karbanátkové hmoty tvoříme rukama menší koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance

  5. Kari karbanátky z červené čočky smažíme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Jsou rychle hotové

  6. Kari karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou přílohou (bramborová kaše, vařené či šťouchané brambory).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!