Špikovaný kuřecí steak recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina olej sůl vývar 2 plátky kuřecí prsa mletý černý pepř 3 ks barevná paprika 1/2 ks menší cibule
Postup Špikovaný kuřecí steak
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Ze slaniny odkrojíme několik hranolků na špikování masa a zbytek pokrájíme na jemné kostičky
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Potom maso prošpikujeme slaninou a opepříme. Potřeme olejem a necháme hodinu rozležet
V kastrůlku rozškvaříme slaninu, na které necháme zpěnit cibulku. Vmícháme papriky a podlijeme trochou vývaru. Pod pokličkou podusíme asi 5 minut
Prošpikovaná kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran, na malém množství oleje. Přendáme je do zapékací misky, přelijeme je podušenými paprikami i se šťávou a v předehřáté troubě necháme asi 10 minut dopéci
Kuřecí steaky zapékané s barevnými paprikami a slaninou podáváme s rýží, ale chutná i s vařeným bramborem.