Spaghetti á la Carbonara recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks vejce
50 g ementál
250 g špagety
parmezán
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek oloupeme a následně jej plochou nože rozdrtíme. Vodu na špagety osolíme a přivedeme k varu. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme a přidáme nastrouhaný ementál

  2. Souběžně s přípravou špaget dále zahřejeme pánev a osmažíme na ní dozlatova slaninu s česnekem. Je-li slanina libová, přidáme lžíci oleje. Jakmile je slanina osmažená, česnek vyjmeme, vyhodíme a stáhneme plamen

  3. Uvařené špagety velmi rychle přecedíme. Nevadí, pokud v nich zůstane trocha vody po vaření. Špagety přidáme ke slanině a velmi rychle je zalijeme směsí vajec a sýra. Vhodným náčiním špagety několikrát po pánvi promneme, aby byly ze všech stran obalené vejci. Podle potřeby pokrm dochutíme solí nebo pepřem

  4. Spaghetti á la Carbonara na talíři zasypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!