Spaghetti á la Carbonara recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 stroužky česnek olej sůl 3 ks vejce 50 g ementál 250 g špagety parmezán mletý černý pepř
Postup Spaghetti á la Carbonara
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek oloupeme a následně jej plochou nože rozdrtíme. Vodu na špagety osolíme a přivedeme k varu. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme a přidáme nastrouhaný ementál
Souběžně s přípravou špaget dále zahřejeme pánev a osmažíme na ní dozlatova slaninu s česnekem. Je-li slanina libová, přidáme lžíci oleje. Jakmile je slanina osmažená, česnek vyjmeme, vyhodíme a stáhneme plamen
Uvařené špagety velmi rychle přecedíme. Nevadí, pokud v nich zůstane trocha vody po vaření. Špagety přidáme ke slanině a velmi rychle je zalijeme směsí vajec a sýra. Vhodným náčiním špagety několikrát po pánvi promneme, aby byly ze všech stran obalené vejci. Podle potřeby pokrm dochutíme solí nebo pepřem
Spaghetti á la Carbonara na talíři zasypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.