Špikovaná hovězí pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
olej
sůl
vývar
30 g máslo
50 g cibule
2 ks bobkový list
20 g hladká mouka
mletý černý pepř
750 g hovězí plec
1 ks větší karotka
200 g nakládané neochucené houby (směs)
mleté houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na hranolky. Několik kousků odložíme stranou. Maso očistíme a prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo. Houby necháme okapat

  2. Na oleji rozškvaříme slaninu a prudce opečeme maso ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, ochutíme mletým houbovým kořením a pečeme v troubě do měkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou

  3. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce. Z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a sebereme tuk. Potom ji trochu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme karotku, houby a vše několik minut povaříme. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem

  4. Plátky masa rozložíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!