Špikovaná hovězí pečeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g slanina olej sůl vývar 30 g máslo 50 g cibule 2 ks bobkový list 20 g hladká mouka mletý černý pepř 750 g hovězí plec 1 ks větší karotka 200 g nakládané neochucené houby (směs) mleté houbové koření
Postup Špikovaná hovězí pečeně
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na hranolky. Několik kousků odložíme stranou. Maso očistíme a prošpikujeme slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo. Houby necháme okapat
Na oleji rozškvaříme slaninu a prudce opečeme maso ze všech stran. Potom přidáme nakrájenou cibulku, opepříme, osolíme a podlijeme vývarem. Přidáme bobkový list, ochutíme mletým houbovým kořením a pečeme v troubě do měkka. Během pečení maso podléváme vlastní šťávou
Hotové maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na porce. Z vypečené šťávy odstraníme bobkový list a sebereme tuk. Potom ji trochu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme karotku, houby a vše několik minut povaříme. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a zjemníme máslem
Plátky masa rozložíme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem.