Vepřová kotleta špikovaná anglickou slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 150 g sádlo mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 200 g anglická slanina 400 g vepřová kotleta
Postup Vepřová kotleta špikovaná anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu v celku omyjeme a protkneme anglickou slaninou, kterou jsme si nakrájeli na klínky. Osolíme, opepříme a na tuku zprudka opečeme po obou stranách
Do tuku po opékání přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, kterou osmažíme dozlatova, poté mírně podlijeme vodou. Do základu vložíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme a necháme řádně provařit. Vypečenou šťávu scedíme, aby byla hladká. Dosolíme, dopepříme a přidáme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky. Omáčku necháme projít varem
Vepřovou kotletu špikovanou anglickou slaninou podáváme k různě upraveným bramborám a k dušené rýži. Můžeme obohatit salátem nebo kyselou okurkou.