Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr sůl vývar 2 ks vejce 100 g máslo máslo 300 ml mléko 2 ks houska sezamový olej 3 - 4 lžíce strouhaná houska 100 g jedlé kaštany 1 kg krůtí prsa muškátový květ
Postup Krůtí roláda s kaštanovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kaštanovou nádivku. Housky nakrájíme a namočíme do mléka. Pečené nebo vařené kaštany oloupeme a jemně usekáme. Změklé máslo utřeme se solí do pěny a postupně vmícháme vejce, usekané kaštany a vymačkané rozmělněné housky. Směs ochutíme solí, muškátovým květem, podle chuti přisladíme cukrem a zahustíme strouhanou houskou. Takto připravenou nádivku necháme asi 15 minut odležet
Krůtí prso vcelku očistíme a nařízneme tak, aby vznikl obdélníkový plát. Maso přes potravinářskou fólii rozklepeme, potřeme sezamovým olejem, osolíme a střed poklademe kaštanovou nádivkou. Maso svineme do rolády a upevníme jehlami nebo kuchyňskou nití. Roládu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka
Krůtí roládu s kaštanovou nádivkou podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. Výborně chutná i se sýrovým bramborovým pyré a zeleninovým salátem.