Krůtí roláda s fíkovo-mandlovou náplní recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 1 ks vejce 100 g strouhanka solamyl 50 g mandle 4 lžíce olivový olej 1 ks malá cibule 3 lžíce citronová šťáva 1 lžíce čerstvá petrželka 100 g sušené fíky mletý černý pepř 900 g krůtí prso 50 g zelené olivy bez pecky
Postup Krůtí roláda s fíkovo-mandlovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, opláchneme, osušíme a podélným řezem upravíme na plát, který tence rozklepeme
Připravíme si fíkovou náplň. Spařené mandle oloupeme a usekáme. Sušené fíky opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Olivy necháme okapat a pokrájíme na kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, na kterém necháme zpěnit cibulku s česnekem a olivami. Pak pánev odstavíme z tepla a vmícháme mandle, fíky, petrželku a vejce. Směs zakapeme citronovou šťávou a zahustíme strouhankou
Plát masa osolíme, opepříme, poklademe náplní a svineme do rolády, kterou převážeme potravinářskou nití. Roládu potřeme olejem, podlijeme malým množstvím vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 40 minut. Během pečení krůtí roládu s fíkovo-mandlovou náplní podle potřeby poléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Upečenou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme nití a necháme asi 10 minut odpočinout. Výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme máčeným škrobem
Krůtí roládu s fíkovo-mandlovou náplní rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.