Kaťák aneb katův šleh s lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 4 lžíce kečup 1 ks feferonka 1 ks červená paprika 1 ks kyselá okurka 500 g vepřová kýta 2 lžíce worcestrová omáčka 300 g sterilované lečo podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby tuk na smažení
Postup Kaťák aneb katův šleh s lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrovou omáčkou a přidáme olej. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, papriku na proužky, rajče na kousky a feferonku nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
V pánvi rozpálíme tuk, přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 7 minut. Přidáme cibuli, feferonku, česnek, papriku, rajče a znovu restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup, krátce prohřejeme a dochutíme případně pepřem a solí.
Kaťák aneb katův šleh s lečem můžeme podávat s rýží, bramborem, hranolky i chlebem.