Kaťák aneb katův šleh s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
4 lžíce kečup
1 ks feferonka
1 ks červená paprika
1 ks kyselá okurka
500 g vepřová kýta
2 lžíce worcestrová omáčka
300 g sterilované lečo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrovou omáčkou a přidáme olej. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, papriku na proužky, rajče na kousky a feferonku nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.

  2. V pánvi rozpálíme tuk, přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 7 minut. Přidáme cibuli, feferonku, česnek, papriku, rajče a znovu restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup, krátce prohřejeme a dochutíme případně pepřem a solí.

  3. Kaťák aneb katův šleh s lečem můžeme podávat s rýží, bramborem, hranolky i chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!