Kávová moka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
110 g cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
370 g hladká mouka
200 g Hera
20 g mletá káva
poleva
60 g kakao
300 g cukr moučka
250 g tuk (100%)
krém
180 g cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
3 lžíce silná černá káva
200 g Hera
na ozdobu
30 ks půlka vlašského ořechu nebo mandle

Postup přípravy receptu

  1. Heru, cukr a vajíčko ušleháme, přidáme mouku s kávou a uhněteme tužší těsto. Těsto necháme odpočinout v chladu. Poté těsto vyválíme zhruba na 3 mm silný plát a vykrojíme kolečka.

  2. Těsto pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut do růžova.

  3. Na krém si vymícháme Heru, cukr a kávu. Vyšleháme v krém. Poté namažeme na vychladlá kolečka a slepíme vždy 2 kolečka dohoromady.

  4. Připravíme si čokoládu. Do rozehřátého a vychladlého tuku - tuk musí byt vlažný, ne horký - prosejeme cukr s kakaem a promíchame. Čokoládu naléváme na střed slepených koleček a poté kávová moka ozdobíme vlašským ořechem či oloupanou mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!