Kávová moka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 110 g cukr moučka 0.5 balíčku vanilkový cukr 370 g hladká mouka 200 g Hera 20 g mletá káva poleva 60 g kakao 300 g cukr moučka 250 g tuk (100%) krém 180 g cukr moučka 0.5 balíčku vanilkový cukr 3 lžíce silná černá káva 200 g Hera na ozdobu 30 ks půlka vlašského ořechu nebo mandle
Postup Kávová moka recept
Postup přípravy receptu
-
Heru, cukr a vajíčko ušleháme, přidáme mouku s kávou a uhněteme tužší těsto. Těsto necháme odpočinout v chladu. Poté těsto vyválíme zhruba na 3 mm silný plát a vykrojíme kolečka.
Těsto pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut do růžova.
Na krém si vymícháme Heru, cukr a kávu. Vyšleháme v krém. Poté namažeme na vychladlá kolečka a slepíme vždy 2 kolečka dohoromady.
Připravíme si čokoládu. Do rozehřátého a vychladlého tuku - tuk musí byt vlažný, ne horký - prosejeme cukr s kakaem a promíchame. Čokoládu naléváme na střed slepených koleček a poté kávová moka ozdobíme vlašským ořechem či oloupanou mandlí.