Veganská kávová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
1 hrnek voda
1 balíček prášek do pečiva
30 g čokoláda na vaření
50 g datle
2 hrnky polohrubá mouka
1 lžíce mletá káva
strouhanka na vysypání
olej na vymazání
6 lžiček pohankové sušené mléko

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 165 °C

  2. Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku

  3. Datle nakrájíme na menší kousky a čokoládu také. Kávu zalijeme trochou vařící vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme mouku zároveň s práškem do pečiva, přidáme cukr, připravené kousky datlí a čokolády, sušené pohankové mléko, přilijeme vodu, spařenou kávu a olej. Těsto na kávovou buchtu pořádně promícháme

  4. Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme přibližně 40 minut

  5. Veganskou kávovou buchtu nakrájíme na kostky, podle chuti pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!