Veganská kávová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 1/2 hrnku olej 1 hrnek voda 1 balíček prášek do pečiva 30 g čokoláda na vaření 50 g datle 2 hrnky polohrubá mouka 1 lžíce mletá káva strouhanka na vysypání olej na vymazání 6 lžiček pohankové sušené mléko
Postup Veganská kávová buchta
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 165 °C
Středně velký plech vymažeme olejem a vysypeme strouhankou, můžeme použít i hrubou mouku
Datle nakrájíme na menší kousky a čokoládu také. Kávu zalijeme trochou vařící vody a necháme odstát. Do mísy prosejeme mouku zároveň s práškem do pečiva, přidáme cukr, připravené kousky datlí a čokolády, sušené pohankové mléko, přilijeme vodu, spařenou kávu a olej. Těsto na kávovou buchtu pořádně promícháme
Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme přibližně 40 minut
Veganskou kávovou buchtu nakrájíme na kostky, podle chuti pocukrujeme a podáváme.